Èxit en la presentació pública de la Plataforma Polinyà puja al tren.


Amb la celebració d’una cercavila acompanyat per un tren de cartró i grups d’animació , entre els quals hi havia el grup de Gralles i tambors del Grup de Polinyà , es donava el tret de sortida a l’acte de la presentació en societat de la plataforma Polinyà puja al tren.

L’acte va tenir lloc el passat dia 25 d’Octubre a la sala polivalent de l’escola Roser Capdevila i va comptar amb la presencia d’una considerable representació d’entitats tant de la vil.la com d’altres municipis de la nostra comarca.

Amb l’assistència d’un centenar de persones es va realitzar un acte on van intervenir representants de la Cambra de Comerç de Sabadell , Sindicats, Federació d’associacions de Veïns de Sabadell, d’empresaris de Polinyà, així com l’alcaldessa del nostre municipi. També hi eren presents regidors i regidores de municipis veïns i l’alcaldessa de Palau-Solità .
Pere Puig , representant de la Cambra de Comerç de Sabadell es va felicitar pel naixement d’aquesta plataforma i va ratificar l’interès que des de sempre ha suscitat en la seva corporació la construcció d’aquesta línia de ferrocarril que unirà les dues capitals de comarca i alhora donarà servei a Polinyà.
Per la seva banda Antoni Díaz, representant de CCOO del Vallès Occidental, va fer esment a la necessitat de què aquesta infraestructura es construeixi amb un traçat que hauria de beneficiar la gran quantitat de treballadors que es desplacen als seus llocs de treball, tant cap a Polinyà com des del nostre municipi cap a la resta.
Ernest Espinós en nom de la Federació d’Associacions de Veïnes i Veïns de Sabadell va esperonar als membres de Polinyà puja al tren, i a la societat Polinyanenca en general, a fer les oportunes pressions per tal que aquesta infraestructura es construeixi. També va recordar la crua batalla que van mantenir des de Sabadell-Cruïlla per tal d’arrencar el compromís a l’administració per a la inclusió d’un ramal en el projecte de perllongament dels FGC, que a hores d’ara ja s’està executant a Sabadell i que facilita aquesta connexió amb Polinyà.
Lluís Costa , en nom de l’associació d’empresaris dels Polígons Industrials de Polinyà va fer esment a la inclusió en el conveni signat dies enrere per la seva entitat i l’Ajuntament de Polinyà d’una clàusula en la que s’esmenta la necessària col.laboració del consistori local per tal de recolzar aquesta iniciativa.
L’alcaldessa de Polinyà va felicitar els membres de la plataforma pel treball realitzat fins ara i va ratificar el seu suport i el seu compromís per tal de què aquesta infraestructura ferroviària es faci realitat, a més va fer un breu relat del treball que des de l’ajuntament de la nostra vil.la es ve fent des de fa temps en aquesta direcció i de l’aprovació per unanimitat, en el ple del passat mes de setembre, de l’adhesió de l’Ajuntament al manifest impulsat per la Plataforma.

Per part de la Junta de Polinyà puja al tren es van donar les gràcies a totes les entitats i partits polítics de la vil.la pel seu recolzament. A hores d’ara s’integren la pràctica totalitat de les entitats, tots els partits polítics i l’Ajuntament. Es va insistir que només junts , treballant colze a colze, podríem aconseguir aquest objectiu.
També es va traçar el full de ruta del que serà el treball de l’entitat. El pas següent serà intentar aconseguir que aquesta infraestructura , que ara figura en l’avantprojecte del pla metropolità sigui inclosa en el proper pla director d’infraestructures. Per assolir aquest objectiu, Polinyà puja al tren vol treballar conjuntament amb entitats dels altres municipis per on discorre el traçat i establir així les complicitats necessàries per a què la reivindicació d’un transport ferroviari que uneixi els dos Vallesos prengui més consistència i mes força.