Polinyà puja al tren és present al Parlament de Catalunya


Membres de Polinyà puja al tren amb representants de ICV-EUIA, ERC i PSC

El passat dia 12 de novembre membres de Polinyà puja al tren ens vam desplaçar al Parlament de Catalunya per tal d'iniciar una ronda de converses amb els grups de la cambra Catalana. Mitjançant aquests contactes Polinyà puja al tren pretén cercar complicitats, sensibilitzar i informar als grups parlamentaris sobre la necessitat de la construcció de la línia ferroviària Sabadell-Granollers amb estacions a Polinyà.
La ronda d'entrevistes s'ha encetat amb els partits del govern (ERC,ICV-EuiA i PSC) i tindrà la seva continuació amb la resta de forces de l'oposició (CiU, C's i PP) per tal de fer partícips a tots els grups polítics parlamentaris.

En aquesta primera reunió en la seu parlamentaria ens vam entrevistar amb:
Per part del grup d'ERC, la portaveu i diputada Anna Simó i el diputat Pere Vigo.
Per part del grup d'ICV-EUiA, l'exconseller i diputat Salvador Milà i la diputada Mercè Civis.
Per part del grup del PSC, el diputat Roberto Labandera i la diputada, i regidora de Sabadell, Montserrat Capdevila.
A tots ells els vam lliurar un dossier sobre la nostra entitat amb un recull de premsa sobre les informacions aparegudes entorn la futura infraestructura així com de les activitats realitzades i el manifest unitari elaborat per Polinyà puja al tren.

En els propers dies estem pendents de quadrar agendes per tal de poder entrevistar-nos amb la resta de grups parlamentaris.

Llegir més

Èxit en la presentació pública de la Plataforma Polinyà puja al tren.


Amb la celebració d’una cercavila acompanyat per un tren de cartró i grups d’animació , entre els quals hi havia el grup de Gralles i tambors del Grup de Polinyà , es donava el tret de sortida a l’acte de la presentació en societat de la plataforma Polinyà puja al tren.

L’acte va tenir lloc el passat dia 25 d’Octubre a la sala polivalent de l’escola Roser Capdevila i va comptar amb la presencia d’una considerable representació d’entitats tant de la vil.la com d’altres municipis de la nostra comarca.

Amb l’assistència d’un centenar de persones es va realitzar un acte on van intervenir representants de la Cambra de Comerç de Sabadell , Sindicats, Federació d’associacions de Veïns de Sabadell, d’empresaris de Polinyà, així com l’alcaldessa del nostre municipi. També hi eren presents regidors i regidores de municipis veïns i l’alcaldessa de Palau-Solità .
Pere Puig , representant de la Cambra de Comerç de Sabadell es va felicitar pel naixement d’aquesta plataforma i va ratificar l’interès que des de sempre ha suscitat en la seva corporació la construcció d’aquesta línia de ferrocarril que unirà les dues capitals de comarca i alhora donarà servei a Polinyà.
Per la seva banda Antoni Díaz, representant de CCOO del Vallès Occidental, va fer esment a la necessitat de què aquesta infraestructura es construeixi amb un traçat que hauria de beneficiar la gran quantitat de treballadors que es desplacen als seus llocs de treball, tant cap a Polinyà com des del nostre municipi cap a la resta.
Ernest Espinós en nom de la Federació d’Associacions de Veïnes i Veïns de Sabadell va esperonar als membres de Polinyà puja al tren, i a la societat Polinyanenca en general, a fer les oportunes pressions per tal que aquesta infraestructura es construeixi. També va recordar la crua batalla que van mantenir des de Sabadell-Cruïlla per tal d’arrencar el compromís a l’administració per a la inclusió d’un ramal en el projecte de perllongament dels FGC, que a hores d’ara ja s’està executant a Sabadell i que facilita aquesta connexió amb Polinyà.
Lluís Costa , en nom de l’associació d’empresaris dels Polígons Industrials de Polinyà va fer esment a la inclusió en el conveni signat dies enrere per la seva entitat i l’Ajuntament de Polinyà d’una clàusula en la que s’esmenta la necessària col.laboració del consistori local per tal de recolzar aquesta iniciativa.
L’alcaldessa de Polinyà va felicitar els membres de la plataforma pel treball realitzat fins ara i va ratificar el seu suport i el seu compromís per tal de què aquesta infraestructura ferroviària es faci realitat, a més va fer un breu relat del treball que des de l’ajuntament de la nostra vil.la es ve fent des de fa temps en aquesta direcció i de l’aprovació per unanimitat, en el ple del passat mes de setembre, de l’adhesió de l’Ajuntament al manifest impulsat per la Plataforma.

Per part de la Junta de Polinyà puja al tren es van donar les gràcies a totes les entitats i partits polítics de la vil.la pel seu recolzament. A hores d’ara s’integren la pràctica totalitat de les entitats, tots els partits polítics i l’Ajuntament. Es va insistir que només junts , treballant colze a colze, podríem aconseguir aquest objectiu.
També es va traçar el full de ruta del que serà el treball de l’entitat. El pas següent serà intentar aconseguir que aquesta infraestructura , que ara figura en l’avantprojecte del pla metropolità sigui inclosa en el proper pla director d’infraestructures. Per assolir aquest objectiu, Polinyà puja al tren vol treballar conjuntament amb entitats dels altres municipis per on discorre el traçat i establir així les complicitats necessàries per a què la reivindicació d’un transport ferroviari que uneixi els dos Vallesos prengui més consistència i mes força.

Llegir més

Presentació pública de Polinyà puja al tren

Cartell informatiu de l'acte

Dissabte dia 25 a les 18.00 h. tindrà lloc l'acte de presentació de Polinyà puja al tren amb la presència, entre d'altres, de representants de la Cambra de Comerç, UGT, CCOO, USOC, Ajuntament de Palau-Solità i Ajuntament de Polinyà . Una hora abans començarà una cercavila que recorrerà els carrers de Polinyà amb un tren de cartró fet per ciutadans i infants de la vila i un grup d'animació. Us esperem a totes i tots !!

Llegir més

El Consell escolar de l'escola Roser Capdevila s'adhereix a Polinyà puja al tren


Una nova entitat de la vil.la s'adhereix a la plataforma.
En la seva primera sessió d'aquest curs , el consell escolar de l'escola Roser Capdevila de Polinyà va decidir adherir-se a Polinyà Puja al tren.
Amb el nou curs escolar ja en marxa, la comunitat educativa de Polinyà es comença a mobilitzar per tal que la línia SBD-GRN dels ferrocarrils sigui una realitat i que esdevingui una eina eficaç alhora de satisfer les necessitats de transport que tenen els i les joves Polinyanecs per tal de poder accedir a altres ofertes formatives de fora del nostre municipi.

Llegir més

Polinyà i Palau sol.liciten l'enllaç Sabadell-Granollers dels FGC

Amb aquesta notícia es feia reso Diari de Sabadell, el passat dia 25 de setembre, de l'adhesió del ple de l'ajuntament de Polinyà al manifest promogut per Polinyà puja al tren i tambè del debat suscitat entorn a les propostes de construcció de la nova línia ferroviària.

Podeu llegir la notícia clicant a sobre del document.


Llegir més

El Ple de l'Ajuntament de Polinyà vota per unanimitat el MANIFEST



24 de Setembre de 2008

Tots els grups municipals de l'Ajuntament de Polinyà van votar i aprovar per unanimitat el MANIFEST que va elavorar la plataforma consensuadament entre totes les entitats i partits polítics de la població.

Podeu consultar la intervenció de la plataforma clicant ací.

Llegir més

Carta tramesa als grups parlamentaris

Durant els passats dies hem tramès una carta a tots els grups del Parlament de Catalunya per tal de donar-nos a conèixer com a plataforma i que coneguin la nostra activitat. Podeu veure i/o descarregar-vos el text clicant ací.

Llegir més

El manifest al proper Ple municipal

En el proper ple del mes de Setembre se sotmetrà a votació l'adhesió del consistori polinyanenc al manifest consensuat per la pràctica totalitat de les entitats i partits polítics.
Mitjançant el reglament de participació ciutadana, Polinyà puja al tren ha sol.licitat la inclusió d'un punt a l'ordre del dia per tal que el plenari del consistori s'adhereixi al manifest. Aquesta adhesió és la més important ja que tanca el cercle d'entitats adherides i esdevindrà un dels documents generats des de la societat civil amb més consens que es recorda a Polinyà. A hores d'ara estan adherides 27 de les 30 entitats de la vil.la i tots els partits polítics amb representació municipal o sense.
Des de la plataforma sempre hem cregut que únicament junts ( Ajuntament, partits polítics i entitats) podríem assolir els objectius pels quals va ser creada. Desprès de superat aquest tràmit ens posarem a treballar en l'ámbit supramunicipal mitjançant actes i campanyes. Us mantindrem informats.

Llegir més

Diari de sabadell es fa resò de la plataforma.


El Diari de Sabadell es feia ressò, el passat dia 3 de Juliol, de la creació de Polinyà puja el tren.
Clica per ampliar la notícia.

Llegir més

La pràctica totalitat de les entitats de Polinyà s'han adherit al manifest .

Fins al dia 03 de juliol.
El 95% de les entitats de Polinyà s'han adherit al manifest de la plataforma Polinyà Puja al tren. Un fet sense precedents en la história recent de la nostra vila.

Les entitats adherides són:
Ass de Veïnes i veïns: Balmes i Sector A, Can Serra, La Creueta, Sant Salvador, Serra Maurina.

AMPAs: CEIP Pere Calders, IES Polinyà, CEIP Roser Capdevila, Esc. Bressol Badabadoc,Esc Bressol Ginesta.

Comerç: Ass. Comerciants,Ass. Empresaris.

Esportives: Club Ciclista Polinyà, Club Petanca, Handbol Polinyà, Futbol Sala Polinyà, Moto grup Druïdes, Polinyà Solidari, Societat de caçadors.

Socials: Amics de Sant Antoni Abad, Amics de la Ràdio, Associació de defensa forestal(ADF), Centre excursionista, Casal Català Cubà de Polinyà, Club super30, Dones per la igualtat, Germandat de Polinyà, El Grup, Polinyà Solidari, Unió de Col•leccionistes.

Partits polítics: CiU, Entesa, Esquerra, EUiA, PSC, PP, Regidora no adscrita.


Llegir més

Neix Polinyà puja al tren

Fa aproximadament dos anys les AAVV de Polinyà ens vam reunir per tal d’engegar el procès per a aconseguir que el ferrocarril arribés a la nostra població. Sincerament, no sabíem molt bé com iniciar-ho per la complexitat de la situació, però estàvem segurs del que volíem; que Polinyà havia de formar part de l'aposta a favor del ferrocarril.
En poc temps vam començar a fer les primeres passes i es va anar afegint gent. La reunió celebrada el mes de novembre de 2.007, va ser clau per al procés, arribant-se a l'acord unànime d'elaborar un document que servis de manifest de les nostres reivindicacions i alhora fos el punt de partida per cohesionar totes les entitats i partits polítics . A partir d'aquell moment vam comptar amb els suports de l'Associació d’empresaris de Polinyà, la Cambra de comerç, la PIMEC i una àmplia representació de Sabadell Cruïlla, a més de les entitats i partits polítics de la població assistents.
Es va escollir una comissió tècnica per dur a terme les redaccions dels estatuts de la plataforma i que és poses a treballar per tal fe fer visibles les nostres reivindicacions, i per tal de contactar amb totes les entitats de la població. El gran treball realitzat fins a aquest moment, no hagués estat possible sense la col•laboració de totes les forces vives de la població. Les entitats i partits polítics de la població, han donat mostres de gran responsabilitat, i aquest és el camí a seguir en el feixuc procés que ens espera.
Veien les respostes i les implicacions de tots, estem convençuts de què ho aconseguirem .


Llegir més